torstai 23. toukokuuta 2013

Oudoin syötävä ever?

Mikä on oudoin syötävä, jota olet maistanut? Ovatko sammakonreidet tuttuja, tai torakat ja hyönteiset. Onko reissussa tullut popsittua heinäsirkkoja tai muuta mukavaa? Monissa ötököissä on kuulemma paljon proteiiniakin.

Voi olla, että saisin jonkun ötökän alas, jos se olisi piilotettu muun ruuan sekaan. Ehkä se on enemmänkin tietoisuus siitä mitä syö kuin maku. Omilla matkoillani olen pysynyt lähinnä tutuissa lajeissa. Tykkään kyllä kokeilla paikallisia erikoisuuksia. Veljeni on reissuillaan kokeillut kaikenlaisia erikoisuuksia, ja hänen kuvailuja olen todistanut kuvien kera.Tässä kuvassa on kuitenkin pieni iltapala. Kotikokki valmisti suussa sulavaan suklaamuffinssin, jonka päällä on tuorejuustosta tehty suklaakuorrute.


Jotkut kukat ovat syötäviä, ja niitä on kiva käyttää koristeena. Oletko muuten lapsena tai myöhemminkin syönyt näitä metsän antimia? Kävin tänään kävelylenkillä, ja eteeni osuva näky toi muistoja mieleen. Tässäpä kuusi on jo hyvässä vauhdissa, ja muistan pienenä napostelleeni näitä  uusia kasvustoja ihan huvikseen, kun jotkut isommat taisivat mainostaa.

Sittenhän on ne ketunleivät, ja mitäs kaikkea muuta sitä onkaan tullut naposteltua. Pienenä sitä on tosi utelias, ja kaikkea pitää kokeilla maistaa. Nykyään sitä on vähän varovaisempi :) Sitä alkaa miettiä, että tässä on varmaan saasteita, pakokaasuja, ja koirat ja muut ötökät ovat kulkeneet. Jää sitten makutestit tekemättä :)


Nyt onkin taas viikonloppu nurkan takana. Jotain kivaa pitäisi keksiä, sillä säätiedotuskin näytti aika lupaavalta. Sisälle ei kannata jäädä liikaa homehtumaan. Voisi muuten mennä koittamaan, joko vesi on lämmennyt. Muutama tuttu on jo käynyt polskuttelemassa, mutta kylmää sen täytyy olla vielä :)

4 kommenttia:

 1. Mie oottelen niitä lämpöisempiä kelejä, jotta uimaan menisin. Toivon mukaan saadaan lämpöisempi kesä kuin viimeinen olikaan. Makoisan näköinen muffinssi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se taitaa jäädä varpaiden kastelun asteelle vielä tähän aikaan kesästä minullakin :)

   Poista
 2. Ei kiitos mitään örkkimörkkejä minun ruokalautaselleni :) Minä uin sitten, kun veden lämpötila on reilusti yli 20 astetta :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kävin kahlaamassa, ja vaatteet päällä tarkeni ihan hyvin :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...