keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Onnittelukimppu tomaateista :)

Trallallaa.Kukkapuketin voi tehdä myös vihanneksista. Vihannestiski on täynnä kaikenlaisia eksoottisia houkuttimia, joita voi laitella grillitikkuun. Tämä on eilinen alkusalaatti, joka syntyy mozzarellapalloista, basilikasta ja pienistä tomaateista. Nämä kolme ovat muutenkin kesäinen perusherkku, johon laitan vielä ripauksen sitruunavinnaigrettea.

Mitähän kevään ylioppilas sanoisi tällaisesta onnittelukimpusta :) 


Grillivartaiden tekeminen on suosittua ja tuttua hommaa monessa kesäkeittiössä, mutta myös tuorevihannesten ja hedelmävartaiden nauttiminen maistuu lämpimällä säällä. Basilikan siemenet onkin itämässä tällä hetkellä, joten odottelen sieltä kohtuullista satoa kesäiseen ruokapöytään.


Eilen sain laitettua myös kukat ulkoruukkuihin. Tässä yksi värivalinnoistani, jonka otin silmäniloksi sisälle. Olen ollut tosi laiska ottamaan pistokkaita pelargonioista, mutta tänä vuonna ajattelin ryhdistäytyä siltä osin.


Illalla on tiedossa kummitytyön kevätjuhla päiväkodissa. Sitä odotankin innolla. Vähän aikaa on vierähtänyt ihan pikkuisten juhlista, ja niissä oleminen on aina jotenkin herkistävää. Nenäliinoja täytyy varata mukaan :)

Makoisaa päivää sinulle toivottelen!

6 kommenttia:

 1. Sulla onkin tulossa mukava ilta, pienten kevätjuhlat ovat ihania. Ja onpas hauska kimppu :D Herkullinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätjuhlassa on jotain erityisen ihanaa tunnelmassa. Pienet esiintyjät, aitous, odotus kesälomasta..

   Poista
 2. Heh, hauska idea tommonen vihannesvarras :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän hassu, mutta vaihtelu virkistää, kun laittaa vähän eri tavalla esille..:)

   Poista
 3. Superhauska idea! Vohkin käyttöön... ;)

  HeVi-osasto on loistava "kukkakauppa". Ostin viimeksi töihin eläkkeelle lähtevälle miehelle kukkapuskaksi ananaksen. Oli kuulemma päivän paras kimppu. Tämä tomaatti-mozzarella-basilika-kimppu olisikin hyvä idea tuliaiskimpuksi, kun ollaan menossa ystäville syömään...

  Sateiset, mutta iloiset terkut Porvoosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten hauska tuo ananas-juttu :) Perinteisen kukkapuskan tilalta voisi uskaltaa ideoida enemmänkin jotain uutta. Vaihtelu virkistää. Toivottavasti siellä sadekin lakkaa. Juuri kun on päässyt kesän makuun, niin kaipaa lämpöä ja aurinkoa :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...