maanantai 13. toukokuuta 2013

Maailman suloisin nalle

Minkälainen olisi maailma ilman nalleja ja pupuja? Maailmassa tarvitaan jotain pehmeää. Löytyykö sinun kodistasi rakkaita, kiinnostavia, jättikokoisia, pienen pieniä, pehmoisia, kovia, takkuisia, suloisia pehmoleluja?

Pehmoleluista tykkäävät niin lapset kuin aikuiset. Niitä kerätään, annetaan ystäville, seurustelukumppanille tai puolisolle. Ne sulostuttavat arkea ja tuovat piristystä. Ilman sitä tiettyä unikaveria ei uni lapselle maistu, vaikka tarjolla olisi kymmenen muuta pehmolelua. Monesti paras pehmolelu on se nuhruinen, puhkikulunut, seikkailuja nähnyt kaveri. Miten sitten selviydytään, jos se tietty pehmolelu menee hukkaan tai jää kotiin?

Onko sinulla tai lapsellasi ollut tiettyä pehmolelua, johon on erityisen paljon kiinnytty? Meillä oli se vaihe pienenä, jolloin pehmoleluja kerääntyi niin paljon, niiden hankkimista täytyi rajoittaa. Jossain elämänvaiheessa ne laitettiin säkkiin ja vintille. Joistakin on luovuttu, mutta kivoimmat ovat tallella. Silloin tällöin säkki kaivetaan esille, ja nallukoita katsellaan läpi ja muistellaan erilaisia vaiheita. Kaikilla oli vielä erikseen omat nimet.

Sisustusmyymälän nalleperhe oli laitettu esille koko komeudessaan

Itselläni on yksi nalle lapsuudesta jäljellä, ja se on koristeena hyllyssä. Toiset lapset tykkäävät unirätistä tai jostain pienestä peitosta. Monet aikuiset keräävät myös jotain tiettyä sarjaa, ja toisilla on myös vanhoja nukkeja. Ja useinhan se on niin, että se oma nalle on maailman ihanin ja paras.

Tällaisilla pehmoisilla ajatuksilla lähtee uusi viikko alkuun. Arkinen aherrus kutsuu, ja saattaa olla että kaivan pensselin ja maalipurkin illalla esille.

Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle !

6 kommenttia:

 1. Tyttärelläni oli nalle ja itselläni oli nalle...:)
  Molemmat nallukat ovat vieläkin tallessa. Yöpöydälläni on yksi nalle, joka nukkuu vatsallaan, pää sydäntyynyn päällä. Tämä on erityisnalle...olen saanut sen tyttärenpojalta.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihanaa, kun nalleen liittyy jokin tarina tai merkitys :)

   Poista
 2. Harmi kun yhtään omaa nallea ei ole tullut säästettyä.. Mutta pojalle on kyllä jokunen pehmonalle ja -pupu tullut hankittua, koitan kyllä pysyä niiden kanssa maltillisena ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää itsekuria tarvitaan, kun tarjolla on aina uusia söpöliinejä.

   Poista
 3. Mulla on lapsuudesta useampi pehmolelu ja on mulla vieläpä äitinikin lapsuuden aikainen nalle, joka on reilusti yli 50-vuotta vanha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mahtavaa, että noin vanha nalle on säästynyt. Pidän yleensäkin vanhoista leluista. Niisä on jotain nostalgista, ja ne ovat niin erilaisia kuin nykypäivänä. Oman äidin vanhoja leluja ei juurikaan ole säästynyt. Mummu tapasi ommella nukkeja myös itse.

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...