tiistai 28. toukokuuta 2013

Kuninkaallista kimallusta tiedossa

Heippatirallaa. Suomen kieli on sitten metka tapaus. Monen mielestä meidän kieli on vaikea oppia, mutta kyllä tuntuu siltä että maailmassa on muutama muukin kieli, jonka opettelussa on vähän tekemistä. Entäs sitten murteet. Niitäkin löytyy mukavasti maustamaan meidän arkea. Onko sinun juuret jollakin tietyllä murrealueella, ja tuleeko sieltä mieleen jokin hauska sana tai sanonta?

Murteista täytyisi pitää huolta. Olen huomannut, että joskus viettäessäni aikaa jollakin paikkakunnalla pitempään alkaa murre tarttua väkisinkin. Pienenä omassa puheessa oli jonkun verran vaikutteita Pohjanmaan erilaisista sanoista, kun vietin kesää maaseudulla. Jotenkin sitten vaan asuminen muualla, opiskelu ja työelämä on häivyttänyt niitä ilmaisutapoja.Murteet myös sekoittuvat ja saavat vaikutteita niin, että joskus on vaikea paikallistaa sanan alkuperää.

Seuraavaksi kuninkaallista loistoa. Ruotsissa vietetään kohta prinsessahäitä. Seuraatko kuningashuoneiden juhlallisuuksia tai esimerkiksi häitä? Joskus nuorempana seurasin prinsessa Dianan elämää, mutta sitten vanhempana innostus hiipui vähän. Toisaalta olen kyllä katsonut televisiosta kuninkaallisia häitä, ja esimerkiksi Nobel-juhlallisuuksia Ruotsissa.

Kuva: Brigitte Grenfeldt, © Kungahuset.se

Sisustajana ja esteettisten asioiden ystävänä minua kiinnostavat tapahtumien järjestelyt, värit, teemat ja visuaalisuus. Meillä Suomessa ei kuitenkaan ole vastaavanlaisia juhlia. Tällaiset tapahtumat vaativat monen ihmisen saumatonta yhteistyötä ja paljon suunnittelua, jotta kaikki näyttäsi mutkattomalta.

On myös kiva nähdä kauniita ja tyylikkäitä asuja. Tässä edustuskuvassa Madeleine ja Chris O`Neill, jotka menevät naimisiin 8. kesäkuuta. Mitä pidät Madeleinen mekosta? Minusta mintunvihreäväri on kaunis, ja luultavasti kyseistä sävyä nähdään myös häissä.

Näissä kuninkaallisissa juhlatunnelmissa toivottelen ihanaa päivää sinulle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...