keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kattohuoneiston hyvät puolet

Huh-huh, kun siitä on vierähtänyt vuosia, kun tämä tytteli painoi valkolakin kutreilleen. Silloin oli yksi elämän taitekohdista. Tuttu ja turvallinen kouluputki oli takana, ja edessä tuntematon tulevaisuus. Muutamana ensimmäisenä vappuna oli kiva laittaa valkolakki vappuna, mutta vuosien myötä käyttö on hiipunut.

En tiedä, onko pää kasvanut vai lakki kutistunut, mutta hetken päästä se alkaa kiristämään ja puristamaan, eikä tunnu yhtään mukavalta päässä. Nyt sitten saa ompelemani Tilda hoitaa tämän puolen vapusta :) Kiva on nähdä liikenteessä senioreita, joilla on uskolliseti päähän painettuna "valko" lakki, jossa todella näkyy elämän jäljet.


Onneksi tuli laitettua lämmintä päälle, sillä tuuli oli todella kylmää. Toisaalta kojut suojasivat jonkin verran. Tarjolla oli jälleen perinteiseen tapaan rekvisiittaa hupaisaan hullutteluun. Metrilaku, makkara ja karkit tekivät kauppansa. Perinteisesti ostan vappuna kesän ensimmäisen irtojätskin, mutta nyt jätin väliin, kun lämmin syötävä houkutteli enemmän.

Foliopallot, muikut, paidat, korut, hatut rönsyilivät iloisessa sekamelskassa puheensorinan keskellä. Paikalle tultiin läheltä ja kaukaa.

 

Bongasin myös erään kojun, jossa oli risuista tehty kaikenlaista kivaa. Tämä asetelma oli tehty kastelukannuun, ja lisäksi oli kaikenlaisia kransseja ja muuta kivaa. Tässä myös pieni siiliperhe :)Hetken kävelyn jälkeen alkoi jo eilinen valvominen tuntumaan jäsenissä, ja pieni tauko oli paikallaan. Makkaraa vai kevätrullia? No kevätrullat oli ihan pakko saada, ja namm miten rapeita ja tuoreita ne olivatkaan :)


Hulinahetki tuli jälleen koettua. Sitten jo tekikin mieli lämpimään ja omaan rauhaan. Parasta olisi, jos näkisi kaikki tapahtumat omalta aitiopaikalta. Siihen tarvittaisiinkin tällainen kattohuoneisto, jossa voisi lekotellen katsoa kaupungin vilinää :)


 Kuva: Alimmainen Sköna Hem (Tine K Home bamboo-collection)

6 kommenttia:

 1. Oon huomannut saman homman, että pää on kasvanut vuosien varrella :D Vaikkakin siitä hetkestä, kun painoin valkolakin päähäni on jo 13 vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se aika kuluu. Onneksi mieli pysyy yhtä nuorekkaana :)

   Poista
 2. Itse ei jostain syystä ole tullut valkolakkia pidettyä päässä kuin ylioppilasjuhlissa aikoinaan :) alkoi muuten tehdä mieli kevätrullia... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätrulliin tulee helposti himo. Olisi pitänyt päivällä ostaa niitä mukaan, sillä nyt soffalla, telkkaarin ääressä niitä tekisi taas mieli :)

   Poista
 3. Mäkään en ole pariin vuoteen enää pitänyt valkolakkia..
  Ihana toi kastelukannu ja siiliperhe :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että paljonkohan tollaseen nippuun menisi risuja, jos yrittäisi väsätä sellaisen...:)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...