torstai 30. toukokuuta 2013

Illy ja kahvin aakkoset

Kolottaako kahvihammasta?Saisiko olla kupillinen kahvia? Minkälaisesta kahvista pidät, ja onko jokin tietty suosikkimerkki? Kenties et juo kahvia ollenkaan, tai sitten vähän....Olen täälläkin kertonut, että olen vannoutunut teenjuoja. Perheessä on kuitenkin kahvinjuoja, joka on tykästynyt kovasti tähän Illy-tuotteeseen. Ja hupsistakeikkaa. Tämän brändin ympärille onkin rakennettu kokonainen maailma.

Vuosia sitten, kun tämä kahvi tuli kotiimme, sitä ei saanut omalta paikkakunnalta ollenkaan. Niinpä sitä piti sitten erikseen tilata laatikossa kotiin. Tällä hetkellä tilanne on toki toinen. Muistan kuinka Rooman reissulla piipahdimme Illy-kauppaan ihastelemaan taiteellisia kahvikuppeja ja koristeita. Sieltä tämäkin pieni kuppi on tuotu tuliaisina. Lisätietoja taidekupeista : Illy


Toiset keräävät myös Illy-kahvikuppeja, joita ovat taiteilijat suunnitelleet. Tässä hieman esimakua, ja lisää löytyy netistä.

Kuva: Illy.com

Kahvikonkarit erottavat pienistä vivahteista hyvän kahvin, kahvilaadut ja pienet nyanssit. Pidän kahvin tuoksusta, mutta jostain syystä siihen makuun en ole tottunut. Muistan, että lapsuudessa aikuiset suhtautuivat kahviin jopa juhlallisesti. On kunnia-asia tarjota vieraille kahvia, ja kahvin hinta on ollut myöskin kiinnostuksen kohteena. Telkkarin kahvimainoksetkin ovat usein sellaisia, että perinne, kansallisromantiikka ja juhlallisuus näkyvät selkeästi. Historiassa on myös ollut aikoja, jolloin kahvia on ollut vaikea saada.

Onkohan kahvi yhtä suosittu juoma nykyään kuin ennen vanhaan? Tuttavapiirissä on paljon sellaista nuorisoa, jotka eivät juo kahvia eikä teetäkään. Miten kahvin makuun sitten opitaan? Koska lapsi alkaa ensimmäisen kerran sanoa, että haluaa kahvia, vai opettavatko aikuiset, vai kaveripiiri? Miten sinun kohdallasi on?

Toivottelen siis tällä kertaa nautinnollisia kahvihetkiä, vaikka otankin kupillisen teetä. Kuulemisiin, ihanat :)

7 kommenttia:

 1. Itse olen aina elänyt niin sekakäyttäjäporukassa, etten tiedä mikä on nykyään normi ;)

  Itse olen juonut "päiväkahvia" parivuotiaasta lähtien. Minun geeneissä virtaa puoliksi kahvi, puoliksi tee. Muistan serkkuni, jotka lapsuudessani usein kävivät meillä - he olivat aikuisia, mutteivat juoneet kahvia eikä teetä - heille ostettiin aina limua. No minuahan se ei haitannut. Ja nyt toinen tenavistani ei voi sietää kahvia, joskus vähän maistaa teetä mutta toinen osaa vaatia heti aamusta, vaikkakin ei jokapäivä, että anna kahvia ;) Toisinaan jo on vieraita, ja pullaa, hän myös silloin ojentaa mukinsa ponnekkaasti kahvinkeittimen suuntaan.

  Että näin ne on erilaisia.

  Mutta mitä ne juo, jossei kahvia..........t:addikti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ne mieltymykset usein menevät. Niin kuin monen ruoka-aineenkin kohdalla. Pienenä aina kummasteltiin, kun en ollut "vieläkään oppinut" juomaan kahvia. Yritin sitten opetella "aikuiseksi", mutta ei siitä mitään tullut :)

   Poista
 2. Ihastuttavia kuppeja :) Minä juon aamulla kupin teetä ja sen jälkeen loppupäivän kahvia. Meillä esikoinen juo hyvin harvoin kahvia, kuopus ei vielä (kun ei anneta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on myös tärkein se aamutee. Jotenkin tuntuu, että kone ei lähde käyntiin ilman sitä :)

   Poista
 3. Minä juon aamulla ja illalla teetä ja päivällä kahvia. Normaalisti kerran päivässä samaan aikaan, kun tuossa vieressä omalla verstaallaan työskentelevä mies käy kahvitauolla. Silloin, kun miehellä on hommia jossain kauempana menee enemmän kahvetta, tosin silloin juon vain murukahvia eli siis sitä pikakahvia, pakastekuivattuako se nyt on, joka sekoitetaan kuumaan veteen.

  Ainoa oikea kahvilaatu on Löfbergs Lila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä laittaa tuo merkki mieleen. Pieni hetki kupposen ääressä katkaisee päivän mukavasti :) Luin juuri muuten lehdestä, että monet laittavat kahvinporoja kukille. Ehkä pitäisi kokeilla, jos niillä saa potkua kukintaan.

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...