maanantai 27. toukokuuta 2013

Bello bello sapattivuosi

Buona sera. Che bella giornata! Non è stata una magnifica primavera,estate? Mistähän se johtuu, että jotkut kielet kuulostavat romanttiselta, vaikka tekstissä lueteltaisiin auton varaosia. Italian ja ranskan kieli ovat ainakin sellaisia. Antaa tulla vaan pitkät litaniat vaikka pesukoneen käyttöoppaasta, niin voi miten hunajalta kuulostaa?

Minkä kielen haluaisit oppia paremmin tai aloittaa ihan uudestaan? Koulussa valitsin aikoinaan saksan, mutta nyt valitsisin ehkä ranskan. Italiaa olen opetellut sitten vähän myöhemmin matkatarpeisiin. Siinä on vielä kovasti töitä.

Tässäpä muuten tällainen ilmestys päivän visiitillä sisustusliikkeeseen. Olivat niin perhmoiset ja untuvaiset siivet, ja hauskan näköiset ruokailuryhmässä.


Joskus juttelemme ja unelmoimme porukalla, mitä kukin tekisi jos voisi tehdä vuoden ihan mitä huvittaa, eikä tarvitsisi ajatella kustannuksia. Mahdollisuuksia on todella paljon. Ensin tulisi mieleen matkustaminen. Toisaalta muutakin olisi kiva tehdä: vuokrata talo ulkomailta, hankkia uusi harrastus, leipoa kaiket päivät herkkuja, asua bambumajassa ja soitella rantahietikolla rumpuja, kouluttaaa delfiinejä, mennä vapaaehtoiseksi johonkin auttamistyöhön. Ehkä eniten siinä kiehtoisi kiireettömyys ja mahdollisuus keskittyä rauhassa siihen mistä tykkää muutenkin.


Tänään olin mukana silmälasikaupassa makutuomarina, ja sovittelin tällaisia aurinkolaseja. Ihailen aina sellaisia isoja laseja, jotka eivät kuitenkaan itselleni oikein sovi. Tai ainakin on tosi vaikea löytää istuvia laseja Suomesta. Kasvot ovat kapeat erityisesti ohimon kohdalta, ja parhaiten löytyisi lasit niin kuin kengätkin jostain muualta Euroopasta. No ainahan voi sovitella, jos tärppäisi jossain liikkeessä.


A piú tardi. A domani. Sono sicuro che ci incontreremo di nuovo. Siis pikaisiin kuulemisiin. Toivottavasti sinun viikko on käynnistynyt mukavasti :)

6 kommenttia:

 1. Komeet pokat ja haaveilu on ihanaa. Sulle on huomenna blogissani haaste :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat siivet :) Sama täällä lukiossa luin saksaa, mutta nyt olisi kiva osata ranskaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen ranskan intensiivikurssi voisi olla kiva. Olen katsonut Talo Ranskassa -ohjelmaa joskus, ja siinä kyllä yllättävän hyvin oppuu, kun on maassa kokoajan, opetusta päivisin ja perheissä viettää aikaa illalla.

   Poista
 3. Ihanaa nähä et joku kirjottaa ees muutaman sanan Italiaa! Rakastan sitä maata ja kieltä ;) <3


  http://drropsblog.blogspot.fi

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...