perjantai 24. toukokuuta 2013

Askartelemalla kääre kukille

Tässäpä tulee helppo askerteluvinkki. Kesä on juhlien aikaa, ja silloin on kiva antaa pieni huomionosoitus. Onnittelukukat voi löytää omasta putarhasta kukkakauppojen lisäksi. Yksilöllisyyttä kimppuun saa askartelemalla tötterön kukille. Teeman mukainen pahvi tai paperi tuovat vähän extraa.


Voikukka on useimmiten puutarhurin riesa. Kasvit levittäytyvät joka paikkaan, ja aina pukkaa uutta, vaikka kuinka luuli hävittäneensä juuret. Kevään keltaiset kukat ovat kuitenkin ensimmäisten joukossa tuomassa kesää, ja toiset hyödyntävät taidokkaasti voikukkaa ruuanlaitossa, lääkinnässä ja värjäyksessä. Itselleni on jäänyt mieleen ehkä eniten neste, joka on aikoinaan sotkenut monta lempipaitaa :) Toisaalta voikukkien avulla olen oppinut tekemään elämäni ensimmäisen kukkakranssin.


Tällaisen tötterön tekemiseen ei mene kovin kauan, ja lopuksi laitoin vielä pitsinauhan koristeeksi. Harsokukat sopivat myös mainiosti tällaiseen kimppuun. Kukkien vedensaannista täytyy huolehtia, jos kukat ovat kauan pahvin sisällä. Kukan juuret voi kietoa kasteltuun paperiin ja vaikkapa ohueen pakastepussiin. Pahvi piilottaa kokonaisuuden kätevästi :)


Mitä sinun viikonloppuun kuuluu? Täällä pitäisi leikata ainakin nurmikko. Haluaisin nauttia myös ulkoilusta ja auringosta seuraamalla kesän puhkeamista. Varsinainen kesäloma on vasta heinäkuussa. Ihanaa perjantaita sinulle!

P.S. Tulehan mukaan arvontaan :) Pääset osallistumaan tämän linkin kautta : Kevätarvonta

10 kommenttia:

 1. Kiva vinkki! Tämä otetaan käyttöön tyttöjen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertaisia vinkkejä tulee ainaki kiireessä helpommin tehtyä, kun ei tarvitse niin paljon materiaaleja :)Ja halutessaan voi koristella vielä enemmänkin.

   Poista
 2. Mun viikkis menee istuessa autossa 1000 kilsaa ja juhlimassa ripille pääsijää. Liian pitkä matka vaikka onkin kiva ilonjuhla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autossa istuminen voi olla puuduttavaa. Toisaalta silloin voi vapaasti antaa ajatusten viedä, kun ei oikeastaan muutakaan voi tehdä. Kokkolassa oli muutama vuosi sitten asuntomessut, joilla kävin. Upea asuntoalue meren rannalla.

   Poista
 3. Kiva askarteluidea sinulta taas, kiitos siitä! :)
  Meidän olisi tarkoitus viikonloppuna ainakin vihdoinkin siistiä takapihaa, toivottavasti säät sallii!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan hyvää piha- ja puutarhasäätä. Ihanaa viikonloppua toivotellen!

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...