sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Vappu mielessä kohti pohjoista

Kepeää sunnuntaita kaikille. Tulipa tässä mieleen, että vappuun on vain muutama viikko jäljellä. Sää ei kyllä tällä hetkellä näytä kovin hurmaavalta, jos vappupiknik on tähtäimessä. Toisaalta sitä sanotaan, että ei ole olemassa huonoa säätä, on vain huonoja varusteita.

Muutaman kerran on tullutkin vappuna oikein kunnon flunssa. Varsinkin pienenä ajattelin, että vappuna oli jo kesä, oli sää mikä tahansa. Silloin piti saada päälle kevyet uutuusvaatteet, joilla sai sitten värjötellä vapputorilla. Kaikki kojut piti kiertää, ja aina oli tarjolla jokin uusi hilavitkutin. Nykyään nämä folio-ilmapallot ovat syrjäyttäneet perinteiset. Kyllä niillä onkin aika suolainen hinta vapputorilla. Huh, että ilma voikin olla kallista, kun se pakataan "pussiin".


Onko sinulla jotain vapunviettoperinteitä, vai onko se vain päivä muiden joukossa? Kaupunkivappujen lisäksi olen viettänyt vappua myös maaseudulla. Siellä mentiin pienellä porukalla läheisen metsän korkeimmalle paikalle, jossa oli hienot näköalat. Raahasimme mukana kärryillä niin paljon tavaraa, että saimme tehtyä sinne kunnon leirin koko päiväksi. Mukana oli limsaa, munkkeja ja karkkeja. Paistoimme nuotiolla makkaraa ja banaaneja. Yleensä pääseminen leiripaikalle oli vaivalloista, sillä joka paikassa oli paljon lunta. Hangessa sitten raahattiin kasseja läpi metsän.

Saapa nähdä minkälainen vappu tulee tänä vuonna. Nyt on kuitenkin vielä hyvää aikaa suunnitella vaikkapa vappubrunssi :) Oikein mainiota päivää sinulle. Muutamien päivien aikana laittelen tänne sekaan postauksia reissun varrelta. Täältä tullaan pohjoinen! Saa nähdä näkyyykö poroja....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...