lauantai 20. huhtikuuta 2013

Tilaa uudelle kasvulle

Nyt on sitten omenapuu saanut sellaisen hoitoleikkauksen, että turha odotella omppuja tänä vuonna. Versot olivat kasvaneet niin  pitkiksi, että oli pakko tehdä radikaaleja ratkaisuja. Nyt sitten pihalla nököttää vähän vaatimattomampi runko, mutta ehkä tämä työ palkitaan sitten myöhemmin runsaalla sadolla.

Samalla tuli vähän haravoitua pihaa, kun piti oksanpätkiä keräillä muutenkin maasta. Yksi kukkaruukku oli haljennut pakkasessa, ja katolta tippunut lumi oli hajottanut mansikkapenkin rastasverkon tukipuut. Kaikenlaista puuhastelua on tiedossa. Kukkapenkki pitäisi uusia, ja siihen pitäisi mennä etsimään reunuskiviä.

Pihassa vihertää paikoitellen kasvun ihmeitä. On se joka vuosi yhtä mukavaa nähdä. kuinka lumen ja paukkupakkasen jälkeen maasta jaksaa pukata iloisia versoja.

Täällä kasvaa vielä helmililja ujosti, mutta kohta sieltä tullaan vauhdilla sinisien kukkien säestämänä.


Tässä versoo kevätesikoita pensaan juurella. Vielä ei kukkia näkynyt, mutta kohta väriläiskiä pukkaa. Esikot ovat ahkeria valtaamaan pihaa ja nurmikkoalueita.


Lopuksi sitten nostelin jalat reteesti vesisaavin päälle, ja istuskelin auringossa hetken. Mikäs sen mukavampaa kuin lepuutella jäseniä oikein ruumiillisen työn jälkeen vaihteeksi näin talven mentyä :)
Lapiointi ja möyriminen tekevät hyvää jumittuneille niskoille.


2 kommenttia:

  1. Ihanan keväistä kun kasvitkin alkavat jo raivata tietään ilmoille mullan seasta :) Niin ja ihanat saappaat sulla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen vasta nyt alkanut ymmärtää kumisaappaiden helppouden ja viehätyksen. Aika monta vuotta siihen on mennyt :)

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...