tiistai 23. huhtikuuta 2013

Ruusu, kirja ja jarrusukka

Mitäpä tietäisimme ilman lukutaitoa, joka ei suinkaan aina ole ollut itsestäänselvyys. Kirjan ja ruusun päivää vietetään tänään tiistaina 23.4. Kirjatkin ansaitsevat oman päivänsä. Juhlapäivän ajatus on, että miehet antaisivat ruusuja naiselle, ja nainen puolestaan kirjan. Tämä sääntö on varmaankin joustava, joten mikäpä estää antamasta kirjoja ja ruusuja myös muillekin. Eri puolilla maailmaa päivän ajankohta vähän myös vaihtelee.

Kirjakauppiasliitto informoi sivuillaan myös liikkeistä, joissa saa Kirjan ja ruusun päivänä kirjan ostaessaan (tietyistä kirjakaupoista yli 10 eurolla) kaupan päälle Jari Tervon Jarrusukka-kirjan (myynnissä vain 23.4). Viime vuonna kaupan päälle sai Tuomas Kyrön Miniä -kirjan.

Yöpöydälläni on yleensä pino erilaisia kirjoja odottamassa vuoroaan. Jotkut kirjat tulee ahmittua kerralla. Toisia luen viipyillen ja hitaasti sulatellen. Kesää kohti kirjojen sisältö tulee kepeämmäksi. Välillä on aikoja, jolloin pidän taukoa kirjojen lukemisesta. 

Muistan kuinka nuorempana oli aina ne tietyt kirjasarjat, jotka piti kahlata läpi. Sitten kun kaikki oli luettu, tuli sellainen haikea olo, että mistä nyt löytää yhtä kivan sarjan.

Tänään kuitenkin aion antaa miehelleni kirjan, mutta katsotaan nyt tuleeko sieltä ruusua :) Laittelen tänne sitten tietoa, kuinka kävi :)


Kuvat: Kirjakauppiasliitto, Kukkainfo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...