sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Mummokarkkeja tarjolla

Tiedätkö mitä ovat mummokarkit? No oma kokemukseni on tällainen. Tuntemillani mummoilla on käsilaukussa aina jotain namusia. Pienenä lapsena, kun piti istua jossain tylsässä tilaisuudessa, niin aina sieltä käsilaukun pohjalta löytyi jotain, jolla sai hymyn korviin. Pussin rapina lupaili jotain, joka pelastaisi tilanteen. Aika usein tiedossa oli jotain vaan semisti hyvää, eli mummokarkkeja. Ei ollut merkkareita, lakritsa- tai salmiakkipommeja, mutta pitihän sieltä pussista silti yksi ottaa.

Onko tästä muilla kokemuksia? Olen huomannut, että mummoilla on ollut käsilaukussa melkein aina kovia karkkeja. Sieltä löytyy Fazerin parhaat (joista syön vain Kiss-Kiss-karkin), liköörikonvehteja, jauhopäällysteisiä piparminttukaramelleja, anista, perussuklaata ja sitten jotain apteekkisalmiakkia tai vastaavaa. Löytyisikö sieltä nykyään Angry Birds -karkkeja?

Pikkutyttönä olisin toivonut, että laukusta olisi löytynyt Tuplaa, maitosuklaata, tutti-frutti-karkkeja jne. Tuleeko minustakin vanhana samanlainen? Vai johtuuko se siitä, että ennen vanhaan tarjolla oli vähän karkkeja, ja niitä sitten päätyi käsilaukkuun. Odotan tässä vain mielenkiinnolla, kun nyt syön Fazerin tummaa suklaata, niin mikä on se synttäripäivä kun käsilaukusta löytyykin pyöreitä anis-pastilleja?

Tiesitkö muuten, että Kiss-Kiss -karkki on Fazerin mukaan kolmanneksi vanhin makeistuote, alun perin jo vuodelta 1897. Kiss-Kiss on rekisteröity vuonna 1901. Leikkivät tai soittavat kissanpennut kuuluvat karkin käärepaperiin.

Kuva: Fazer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...