torstai 4. huhtikuuta 2013

Mehukestien hittijuomat

Välimeren ruokakurssilta jäi säästöön runsaasti erilaisia reseptejä. Jotkut niistä ovat jääneet vähemmälle huomiolle arjessa, mutta joitakin on tullut valmistettua usein. Yksi kiva tuote on erilaiset kesäiset juomasekoitukset. Italiassa on kuuma, joten siellä tiedetään millä jano lähtee.

Voisihan sitä ajatella, että mehua ja limsaa saa valmiissa pullossa, mutta omien makusekoituksien tekeminen on loppujen lopuksi aika kivaa. Italiassa Limoncelloa lorautetaan jopa jäätelön sekaan. Toisaalta se voi olla vaarallinen janojuoma. Ihan pelkän veden tai kivennäisveden voi maustaa kotikonstein marjoilla, ja niin olen usein tehnytkin.

Olen kokeillut myös erilaisten mehujen, marjojen ja limsojen sekoittamista. Maistamalla saa selville sopivimman sekoitussuhteen, ja sitruuna tai limeviipale tekee juomasta vähän juhlavamman. Yksi konsti on vispata munanvalkuainen kulhossa, johon kastetaan juomalasin reuna. Sen jälkeen kastetaan lasi sokeriin. Näin esimerkiksi viinilasiin saa sokeroidun koristereunan.

Valmismehun ilmeeseen saa vähän extraa, kun viitsii vähän koristella esimerkiksi carambolalla, mansikalla tai melonin palasella. Ripaus minttua tai basilikaa tuovat sopivasti vihreää sekaan.

 

Kuva: Valio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...