keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Legoja aikuisille

Legot ovat leluja, joiden suosio tuntuu vain jatkuvan sukupolvesta toiseen. Tämän päivän teemoitetut sarjat näyttävät niin houkuttelevilta, että tekisi mieli rakentaa niistä jotain. Näin muuten vähän aikaa sitten telkkarista ohjelman, jossa haastateltiin miestä, joka työkseen suunnittelee rakennelmia erilaisiin Lego-puistoihin. Siellä oli hyllymetreittäin erilaisia lego-paloja, ja niistä se rakentelee työkseen kaikkea kivaa.

Lego-tehdas on kuulemma haluttu työpaikka. Tämäkin henkilö oli aikaisemmin tehnyt kukkakimppuja, joten kolmiulotteinen ajattelu oli tuttua. Jos olet käynyt Legoland-paikoissa, niin ehkä sitä miettii, että wau. Joku oikeasti saa palkkaa siitä, että leikkii ja rakentaa legoilla kaiket päivät. Aikuinen pääsee näppärästi leikin maailmaan lapsen varjolla. Mutta ostaisitko lego-paketin vain itsellesi, tai toivoisitko sitä lahjaksi? Monet aikuisethan ovat hurahtaneet isojen palapelien kokoamiseen. Siinä näkee pala palalta valmista jälkeä.


Tämän päivän ihmiselle tuottaa iloa jonkin saaminen valmiiksi ja tuloksen näkeminen. Päättymättömät ja limittäin kulkevat projektit ovat päättymätön suo. Erilaisten rakennelmien ja pienoismallien tekeminen kuuluu myös moneen luovaan ammattiin, joten kyllä legoilla rakentaminen harjaannuttaa myös ongelmien ratkaisuun.

Leikkiminen ei siis mielestäni kuulu vain lasten maailmaan. Olen jo täällä tunnustanut itse Barbapapa-innostukseni. Eikä se pahitteeksi ole lukea välillä Nobel-kirjallisuuden ohella muutama Aku Ankka.

Kuvat: CuteBitz.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...