sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kuvia ja tunnelmia puutarhamessuilta

Vierailu puutarhamessuille on tehty, ja tässä lupaamaani kuvasatoa tämän kerran tarjonnasta. Erityisesti tänä vuonna oli teemana parvekepuutarhat ja parvekkeiden sisustaminen viihtyisäksi keitaaksi. Tarjolla oli paljon kukkasipuleita, siemeniä, puutarhakalusteita, ulkoaltaita kylpemiseen ja vähän sisustustarvikkeitakin.

Oma kiinnostus kohdistuu tänä vuonna Afrikan siniseen liljaan. Haluaisin laittaa sitä kasvamaan, ja juurakoita oli tänäänkin  myynnissä. En kuitenkaan vielä hankkinut, kun yöt ovat olleet kylmiä. Voisihan sen nostaa sisälle turvaan yöksi, mutta odotan vielä hetkisen hankintaa.

Messuilla oli demonstroitu parvekepuutarhaa siten, että hallin sisälle oli rakennettu pieni kerrostalon julkisivu. Kakkoskerrokseen oli sitten tehty erilaisia teemoja ja sisustusideoita. Porukkaa oli ihan kivasti, ja tarjolla oli myös muutama erikoisuus, joihin en aikaisemmin ollut törmännyt. Niistä teen sitten erillisen postauksen. Tässä vaiheessa laitan tällaisia yleisiä tunnelmakuvia.


Kivet, rakeet, katteet ja murskeet näyttävät olevan vieläkin esillä, vaikka niiden suosio onkin jatkunut pitkään. Kyllä ne hillitsevät jonkin verran rikkaruohoja, ja tekevät kokonaisuudesta ehjän ja siistin näköisen.


Puutarhahommissa tarvitaan yleensä narua esimerkiksi köynnöksiin. Kiva sisustusidea myös sisätiloihin.


Sisustukset olivat runsaita ja reheviä. Ruukkujen meteriaalina oli rottinkia, punosta, sinkkiä ja metallilankoja. Kokonaisuuteen kuuluivat muhkeat tyynyt ja löhöilypaikat.


Pienet kasvihuoneet ovat tällä hetkellä suosittuja, ja sopivat vaikkapa ikkunalaudalle.


Tämä kasvimaa tuottaa chiliä ja sitruunaa. Voi kuinka sitruuna näyttikin värikkäältä, pirteältä ja raikkaalta kasvimaalla. Saisinpa sellaisen itsekin tuottamaan hedelmää.


Tässä yksi ehdotus hieman tilavamman parvekkeen sisustukseen. Ja kaikkeahan ei tarvitse laittaa, vaan ehkä idean sieltä ja toisen täältä.


Ja vielä kerran ihana sitruuna... :)


Tämmöisiä olivat siis tunnelmat tällä kertaa messuilla, ja paikka oli Botniahalli Vaasassa. Täytyypä suunnistaa sitten seuraavaan paikkaan, jossa on tarjolla inspiraatiota tai muuta mukavaa. Yleensä tällaisilla messuilla on tarjolla kakenlaista vapputavaraa, metrilakua, jäätelöä ja makkaraa. Nyt oli ehkä vähemmän sitä puolta. Näkyvissä oli myös alkuvuodesta Helsingin messuilla näkemäni trendi, että erilaiset terveystuotteet näkyvät enemmän. Nytkin oli tarjolla proteiinipitoista jäätelöä, mehuja ja muuta superfoodia.

Laittelen sitten vielä lisää erikseen muista löydöistä. Tänään on ollut tosi aurinkoinen päivä, ja melko lämminkin. Toivottavasti sinulla on ollut mukava sunnuntai :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...