tiistai 16. huhtikuuta 2013

Kukkaylläri ikkunalaudalla

Arvaapa mitä. Sain kukan kukkimaan enkä oikein tiedä, mitä tein vahingossa oikein. Jippii. Pöydälläni on muutama viherkasvi, jotka sinnittelevät vuodesta toiseen. Tämän tapauksen laiton viime kesänä ulos nautiskelemaan kesästä. Unohdin sen sitten ulos parina hellepäivänä (oliko niitä muka viime kesänä?), ja tuloksena lehdet paloivat ruskeaksi.

Jouduin leikkaamaan kaikki lehdet tyveen asti pois, ja lopputulos oli niin kuin artisokka olisi pönöttänyt isossa ruukusssa. No vähitellen siihen kasvoi lehtiä, ja nyt tuli kukka. Mitä tästä siis opin, ja mikä oli se vaihe, jonka tein oikein? Pitääkö mun roudata aina kukat kesällä ulos, kärventää lehdet ja leikata ne sitten pois, jos sillä saa kukat kukkimaan. Kukan nimi on Kliivia (luultavasti).


Välillä olen oikein tosissani hoitanut, kastellut, lannoittanut, siirrellyt niitä valoon ja varjoon ilman mitään tuloksia. Nyt sitten melkein tuhosin kukan, ja siinä sitten pukkaa kukkaa. Ei ymmärrä. No nyt mulla on vielä Amazonin lilja ja joulukaktus. Puutarhakukat sen sijaan kukoistavat yleensä kesällä hienosti, mutta nämä sisäkasvit ovat vähän eri juttu.

Onhan sitä kaikenlaisia viritelmiä ollut matkan varrella. On ollut kultaköynnöstä, Yucca-palmua, Rönsyliljaa ja vaikka mitä. Ehkä mulle sopii paremmin kukkien hoito kesällä, ja talvella sitten on lepokausi meillä molemmilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...