lauantai 27. huhtikuuta 2013

Kas kummaa, sehän on raastin

Oletko nähnyt aikaisemmin tällaista raastinta? Tähän tuotteeseen törmäsin messuilla viikko sitten, ja mielenkiintoni vuoksi sitä oli myös pakko kokeilla. Pöytä oli täynnä erilaisia lautasia, joiden käyttötarkoitusta hetken ihmettelin. Rouhea pinta paljasti sen raastimeksi.

Ceramico on tuotteen nimi, ja raastamiseen käy niin pähkinät, valkosipuli, porkkanat, chilit, omenat, korput jne.


Raastimen juju on esitteen mukaan siinä, että se raastaa aineet hienommaksi kuin muu raastin. Lisäksi aromien pitäisi säilyä hyvin. Esite lupaa myös, että aineita ei mene hukkaan, ja lautanen on helppo huuhdella käytön jälkeen vedellä.

No kotikeittiössä otin kokeiluun valkosipulin ja porkkanan. Molemmista tuotteista tuli sellaista mehukasta "mössöä", ei niinkään suoranaisesti raastetta. Kätevyys oli mielestäni siinä, että jos tarvitsee pienen määrän, niin tällä se syntyy melko nopeasti. Osa ruuasta jää raastimen uriin, mutta ne irtosivat helposti lusikalla.

Aika söpö ja näppärä tuote pienen määrien tekemiseen. Mitenkähän tämänkin on joku keksinyt :)


Ceramico valmistetaan Porvoossa, Porvoon Pajassa, uunissa polttamalla kivikeramiikasta. Tässä värivalikoimaa messupöydältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...