keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Hotellielämää vai jotain ihan muuta?

Minkälainen hotellimatkailija olet? Haluatko parhaan hotellin palveluiden ytimestä, vai mahdollisimman halvalla hinnalla? Hotellivaihtoehtoja on joutunut ja myös saanut etsiä niin lomilla kuin työmatkoilla. Erilaisissa tilanteissa toimii vähän erilaiset ratkaisut, mutta myös ylläreitä on sattunut matkan varrella.


Shoppailulomalla on mielestäni kiva, jos hotelli on lähellä kauppoja ja keskustaa. Silloin pääsee välillä viemään ostoksia huoneeseen, eikä tarvitse kantaa niitä koko päivän mukana. Silloin riittää usein ihan perus-hotelli kohtuuhinnalla. Hemmotelulomat ovat sitten ihan oma lukunsa. Silloin on kiva, jos palvelutarjonta on kattava, mikäli hotellissa viettää aikaa enemmän.


Työmatkoilla olen oppinut arvostamaan hiljaisuutta, hyvää ilmastointia ja ihania tyynyjä.  Sellaisiakin kokemuksia on jossa yö on kulunut korvatulppien, omatoimisen tuulettamisen ja torakoiden mäiskimisen merkeissä. Joissakin hotelleissa on mahdollisuus ostaa tyyny myös kotiin, jos siinä on tullut oikein makoisat unet :)

Pidemmillä reissuilla olen alkanut myös arvostaa sitä, että huoneessa on minikeittiö tai edes vedenkeitin. Joskus pitkän päivän jälkeen ei jaksa enää raahautua ravintolaan, vaan tekee mieli heittäytyä lekottelemaan. Pientä lämmintä syötävää on kiva laittaa silloin ihan rauhassa, voimia keräten seuraavaan päivään.

Ulkomailla on yllättävän tasokkaita Bed and Breakfast -paikkoja. Ne ovat kohtuuhintaisia, ja palvelut saattavat olla jopa parempia välillä kuin kalliimmassa hotellissa. Tosin sijainti voi joskus olla vähän syrjäisempi. Pidän siitä, jos hotellissa on uima-allas. Joskus niiden vesi on kuitenkin niin kylmää, että avantoonkin tarkenisi paremmin mennä.Ulkomaan reissuilla on tarjolla paketteja, joihin sisältyvät ruuatkin. Se on kätevää, jos pysyttelee paljon hotellilla. Meillä on käynyt myös niin, että ollaan kierrelty niin paljon, että on tullut sitten syötyä retkien varrella ravintoloissa.


Nuorena asuminen hotellissa tuntui lähes luksukselta. Nyt mittariin on kertynyt niin paljon hotelliyöpymisiä, että tekee mieli etsiä myös muita vaihtoehtoja. Matkoilla esimerkiksi vuokraamme usein asunnon.Omistaja on parhaimmillaan valveutunut isäntä/emäntä, joka iloisesti kertoo paikallisesta arjesta, elämästä sekä istahtaa kupposen ääreen rupattelemaan mukavia :)

Kuvat: sxc

4 kommenttia:

 1. Matkailu on elämänsuola! Hotellielämässä parasta on makneloidut pehmoiset unet ja valmis ruoka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä matkailu on tuonut mukanaan paljon mukavia seikkailuja, vaikka välillä on kiva palata kotiin :)

   Poista
 2. Voi matkailu on niin ihanaa! :)
  Mä jostain kumman syystä haluan aina valita semmoisen hotellimajoituksen, johon kuuluu aamupala. Aamupala pitää päästä syömään heräämisen jälkeen enkä halua ensin pukea ja laittaa itseäni kuntoon ja sen jälkeen lähteä etsimään jotain kahvilaa aamupalan syömistä varten. En kyllä ole ihan varma, johtuuko se juuri siitä aamupalasta vai siitä, että aamu lähtee käyntiin kupillisella kahvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se just tekee lomasta loman, että voi tehdä omalla tavalla juttuja. Joskus harmittaa, kun saisi kerrankin nukkua pitkään hotellissa, mutta sitten pitäisi ennen kymmentä ehtiä kuitenkin aamiaiselle.

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...