lauantai 27. huhtikuuta 2013

Afrikan lämmöstä viileille seuduille

Tässäpä sitten olisi haastetta tälle kesälle ja vähän myöhemminkin. Agapanthus eli Afrikan sininen lilja on houkutellut kauneudellaan jo pitkään, mutta vielä en ole uskaltautunut kokeilemaan sen kasvatusta. Kukkia myydään kyllä valmiinakin, mutta ne ovat aika hintavia.

Tämä trooppinen kasvi pitäisi saada talvehtimaan, jotta sen saisi seuraavana kesänä hereille näiden leveysasteiden talvesta. Monet ostavat juurakon, ja kasvattavat siitä oman kukan. Palkinto on onnistujalle huikea, mutta kukkia on varmaan turha odottaa ensimmäisenä vuonna. Haastetta tässä olisi, mutta jaksaako sitä odottaa sitten monta vuotta kukkimista.

Onko täällä muuten kukaan kokeillut vastaavaa kasvia. Muutama vinkki tekisi hyvää, sillä tuntuu siltä, että tämän kasvattaminen ei ole sieltä helpoimmasta päästä :)


Kasvissa on paljon lehtiä, ja vankkarakenteisen varren päässä on runsaat ja kauniin siniset kukat. Näitä taitaa olla myös valkoisenakin. Voi, jos onnistuisin tämän kanssa niin kikatusmontut syvenisivät entisestään :)

Kuvat: Wikipedia

2 kommenttia:

  1. Wau, aikamoinen kasvatus urakka, kaunis kukkanen. Mulla ois kyseinen tapaus kuollut jo ajat sitten :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla ettei meikäläisenkään hortonomitaidot riitä, mutta aina pitää kokeilla :)

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...