tiistai 12. maaliskuuta 2013

Sisustajan liputuspäivä

Nyt on aika sisustaa pieni soma ja lämmin pesä, sillä lunta sataa vaakatasossa. Missä on kevät? Sisustajana ei minulla koskaan oikeastaan ole väliä sillä, mitä sisustan. Sen on osoittanut myös aika ja kokemus.

Jo pienenä koululaisena tykkäsin järjestää ja sisustaa pulpettia. Luokassa ei ollut pöytiä, joten tarvikkeita ja kirjoja säilytettiin omassa pulpetissa. Se oli kiva vuorata jollakin kuviollisella paperilla. Vaihdoin myös usein tavaroiden paikkaa, kunnes tulos oli fiilikseen, sille päivälle tai viikolle sopiva.

Nukkekodin sisustaminen oli tietysti aivan huippua, sillä käytössä oli aikuisten maailmasta tutut tarvikkeet ja huonekalut. Aika vierähti nopeasti huoneita järjestellessä. Onpahan sitä tullut telttaretkellä sisustettua myös telttaa. Toiset tykkäävät, että tavaroilla ei ole niin väliä. Meikäläinen teki makuupusseista, kylmälaukusta, vaatekasseista ja tyynyistä sohvaa ja nojatuoleja muistuttavia kokonaisuuksia pieneen kupolitelttaan, kun muut istuivat ongella. No kyllä minäkin sinne uimaan ja ongelle silti ehdin :)


Elämään on mahtunut myös kausi, jolloin harrastin matkaveneilyä. Veneen sisustaminen on ollut yksi mielenkiintoisista projekteista. Verhojen ompeleminen, tarkoin suunnitellut tilat ja säilytys vaativat ihan omat ratkaisut. Lisähaastetta tuo se, että vene toimii yöllä makuutilana, ja päivällä oleskelu- ja ruokailutilana. Kaikki varusteet ja monikäytöisyys vaikuttavat viihtyvyyteen. Pitkällä venematkalla tarvitaan koti pienoiskoossa.

Samalla on tullut sisustettua useampaa huoneistoa, kuitenkin vähän erikokoisia elämän varrella. Pienten tilojen sisustaminen on erityisen mukavaa. Se voi olla saunan pukuhuone, huvimaja, leikkimökki tai uimahuone. Asuntovaunua tai asuntoautoa en ole vielä kokeillut sisustaa, joten siinäpä unelmaa toteutettavksi.
Mukavaa päivää tänään kaikille! Eikös sitä voisi viettää vaikka sisustuspäivää? Saisikohan siitä liputuspäivän?

Kuva:Lexington Company

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...