keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Puuhastelua ja valmistelua pääsiäiseen

Tänään on jo keskiviikko, joten täytyypä jo miettiä pääsiäisen ruokalistaa. Kaikkia ostoksia en haluaisi jättää huomiseen, kun kaupoissa on kuitenkin kärrytapaamisia käytävillä. Viime viikkojen leipomisien ja syömisien jälkeen tekisi mieli tehdä jotain kevyttä ja hedelmäistä jälkiruokaa. Mämmi tietysti kuuluisi asiaan. Kyllähän se yksi kerta menee, mutta en ole niin innostunut siitä kuitenkaan. Tarjouslehtisiä myös tipahti luukusta, joten sieltä voisi saada jotain ideoita. Pashaa olen myös kokeillut muutaman kerran. Se on kivannäköinen jälkiruoka, kun tekee oikealla muotilla ja koristelee hedelmillä.

Lammas olisi perinteinen pääsiäisruoka, ja muutaman kerran on ihan onnistumisiakin tullut. Olen käyttänyt vanhaa reseptiä, jossa liha marinoidaan punaviinissä. Sekaan laitetaan rosmariinia, valkosipulia, hunajaa, chiliä, oreganoa, timjamia. Sitten kun lihaa vielä haudutetaan miedolla lämmöllä niin kyllä siitä tulee aika mureaa.

Aurinko on sulattanut etupihalta kukkaruukkujen päältä lumet, ja samalla on paljastunut pakkasen tuhot. On kyllä syyskukat aika surkean näköisiä. Laitan varmaan narsisseja ja helmilijaa tilalle niin ei näytä niin ankealta.
Sormet jo syyhyävät, että pääsee tekemään ensimmäisiä orvokkihankintoja :)

Tänään siis puuhastelua sisällä ja ulkona, sekä päivän päätteeksi kauppareissu. Laitan viimeistään illalla näytille lupaamani kuvan eilisestä kangasvalinnasta. Leppoisaa keskiviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...