sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Polkagris ja kohti Eurooppaa

Tiesitkö, että polkagris-karkki on kotoisin Ruotsin Grännasta? Kevään ja kesän lähestyessä moni suuntaa autolla kohti Eurooppaa - tai vaikkapa tutustuu Ruotsiin. Yksi esittelyn arvoinen pysähdyspaikka on juuri Gränna mikäli reitti kulkee Tukholmasta kohti etelää. Meidän ajoreitti kulki moottoritietä kohti Helsingborgia, ja tämä idyllinen paikkakunta olisi jäänyt näkemättä elleivät tuttavat olisi sitä erikseen suositelleet.
(Autolla Eurooppaan aikaisempi juttu- linkki )

Gränna on juuri sopivasti puolessa välissä. Puuduttavan ajamisen keskellä kaipaa levähdyspaikkaa, jossa olisi jotain elämyksiä. Moottoritie kulkee sopivasti Grännan ohi. Kaupunki sijaitsee kuitenkin korkeuserojen takia alempana, aivan järven rannassa, joten sitä ei ole helppo huomata ohi ajaessaan. Sinne täytyy erikseen kääntyä päätieltä.

Kaupunki on kuitenkin kuin Peppi Pitkätossun tarinoista. Pastellinväriset talot on koristeltu kauniisti. Kaikesta huomaa, että polkagris on teema, jonka ympärille kaikki on rakennettu. Pieniä herkkukauppoja on runsaasti. Idylliset puutalot ovat huvilamaisen romanttisia. Lisäksi on kahviloita, suklaamyymälöitä ja ravintoloita.


Polkagris-valmistusta pääsee näkemään lähietäisyydeltä työnäytöksissä, ja nämä konkarit pyörittelevät näppärästi karamelleja.


Gränna sijaitsee Jönköpingin kunnassa, Vätternin rannalla. Lähistöllä on myös Brahehusin linnanrauniot.


Polkagris-valikoima on niin laaja, että en olisi osannut kuvitellakaan kaikkia erilaisia makuja ja muotoja, joita tästä herkusta taiotaan. Suomessa meillä on erityisesti joulun aikaan näitä tarjolla, mutta silloinkin yleensä vain muutamaa makua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...