perjantai 8. maaliskuuta 2013

Perjantaita ja naistenpäivää

Heippatirallaa kaikille! Mikäs tässä on ollessa, kun perjantai on jo täällä, lauantai kurkkii nurkan takaa ja aurinko paistaa. Tänäänhän vietetään kansainvälistä naistenpäivää, joten nauttikaamme siitä :)

Naisten asiat eivät ole ammoisina aikoina olleet kovin häävit -jos eivät kaikkialla ole nykyäänkään. Tästä siteerauksena seuraava historiallinen ote: " Älykkäimpien rotujen joukossa on joukoittain naisia, joiden aivojen koko on lähempänä gorillan aivojen kuin kehittyneimpien miesaivojen kokoa...naiset ovat lähempänä lapsia ja villi-ihmisiä kuin aikuisia, sivistyneitä miehiä...voimme unohtaa naiset, kun puhumme lahjakkuudesta". Näin rumasti naisista lausui sosiaalipsykologi Gustave Le Bon aikoinaan (1879). Tällainen toteamus löytyy emeritusprofessori Kari Uusikylän kirjasta Naislahjakkuus. Kirja on mielenkiintoinen katsaus siihen, miten lahjakkuus käännetään voimaksi.

Omalta osaltani juhlistan tänään sitä, että naiset saisivat olla ylpeitä itsestään sellaisena kuin ovat, toteuttaa lahjojaan, kehittää niitä ja mahdollisuuden löytää onnellisen elämän avaimet.

Hyvää naistenpäivää meille kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...