torstai 28. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen helmet

Onpas taas hieno keväinen aamu, kun katsoo ikkunasta ulos. Hento lumipeite on satanut yön aikana. Aurinko jo lämmittää kirkkaalta taivaalta. Pakolliset ostokset on tehty, joten ei tarvitse sitäkään miettiä tänään, paitsi aina tulee se viimehetken ylläri, että jotain unohtui.


Kaikki kukkapurkit ulkona ovat niin tiukassa jäässä vielä, että niitä ei vielä saa pääsiäiseksi kovin mukavan näköiseksi. Laitoin narsissin lyhdyn sisälle, ja helmililjakin yrittää jo avautua ujosti. Sisällä lämpimässä narsissit avautuvat tosi nopeasti, mutta ulkona olen saanut ne viileiden öiden takia kestämään monta viikkoa.


Arkisia puuhasteluja on tänään tarjolla, eli töiden lisäksi ainakin siivoamista. Minkälaisia asioita sinun pääsiäisen viettoon kuuluu? Omat lapsuuden juuret ovat sellaisella seudulla, jossa rakennettiin aina jättimäinen pääsiäiskokko. Sinne kokoonnuttiin aina lauantai-iltana ison porukan voimin. Monet matkustavat pääsiäisenä pohjoiseen tai ulkomaille, kun on ehkä vähän extra-vapaata. Toiset nauttivat rauhallisuudesta ja hiljaisuudesta. Toiset eivät yhtään pidä siitä, kun kaikki paikat menevät kiinni ja tuntuu, että koko maailma hiljenee.


Oma arki on ollut niin kiireistä koko alkuvuoden, että pääsiäinen tuo mukavaa taukoa siihen. Toivon ainakin aurinkoisia säitä, jotta pääsisi nauttimaan ulkoilusta ja ehkäpä eväsretkistä. Lisäksi toivon kiireetöntä nauttimista hyvästä ruuasta. Mukavaa torstaita kaikille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...