torstai 14. maaliskuuta 2013

Lusikka on käyttäjäelämys

Tämä aamu alkoi perinteisesti teekupillisella ja hunajalla, lusikan kera. Onko lusikalla väliä? Tarkoitan siis, kun tarjolla on lusikoita kupissa tai laatikossa, niin valitsetko niistä jonkun tietyn? Olen huomannut, että periaatteessa niillä ei ole mitään väliä. Paitsi. Kattauksessa tietenkin mietin tarkkaan, minkälaiset pikkulusikat yleensä laitan. Tietyille kupeille on tietyt lusikat, ja se kuuluu kokonaisuuteen.

Retkiolosuhteissa ja kenttäkeittiössä tai mökillä ei ole mitään väliä. Olen kuitenkin huomannut, että kotona lusikkalaatikko on täynnä lusikoita, mutta tietyt niistä ovat enemmän pesussa, ja toisia niistä ei juuri käytetä. Ehkä siinä on kuitenkin joku pointti. Huomasin, että valitsen teekuppiin tietyn lusikan, jugurttiin tietynlaisen jne. Kaivan siis lusikkalokeroa etsiäkseni sen tietyn suosikkilusikan...suosikkimukia varten. Nehän ovat niin kuin pari. You know. Lusikka ei saa mielestäni olla liian teräväkärkinen tai kapea.

Weetabixille pitää olla se oikea kulho aamulla, ja jotkut ruokalusikat ovat parempia kuin toiset. Mutta toisaalta. Siksihän muotoilua on olemassa ja kehityksen myötä tuotetaan astioita ja tarvikkeita, jotka eivät ole vain toimivia, vaan niissä on käyttäjäelämys mukana. Ja paino siis sanassa elämys.

Tällaisilla pohdinnoilla lähtee torstai käyntiin. Luvassa on ohjelmaa koko päivälle, ja illalla tutustuminen Marimekon mallistoon. Laittelen sitten tänne havaintoja. Mukavaa päivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...