maanantai 25. maaliskuuta 2013

Lohiherkkua pöytään

Meidän perheen yksi halutuimmista suolapaloista ovat lohivoileivät. Jälleen tuli juhlissa todetuksi se, että hittituote häviää lautaselta alta aikayksikön jälkiä jättämättä. Luulen, että leipien salaisuus on Maalahden limppu, joka on koostumukseltaan sitkeähkö ja maultaan makea. Hieman suolaisen kalan kanssa ne ovat osuva makupari. Olen tarjonnut tätä kalatäytettä myös patonkien kanssa, mutta ei vaan ole sitten sama kuin tämän limpun kanssa. No, ehkä se on makuasia.

Kastikepohja tehdään kermaviiliin ja majoneesiin, mikä maustetaan tuoreella tillillä. Sekaan voi myös laittaa ripauksen pippuria tai muita mausteita.


Graavattu lohi pilkotaan pieniksi paloiksi ja sekoitetaan yhdessä kastikkeen kanssa.


Seos levitettän limppuviipaleille ja annetaan mielellään imeytyä muutama tunti.


Tässä sitten on tarjolla valmiit leivät. Ei monimutkaista mutta niin hyvää. Sekaan voi kokeilla laitaa myös tujumpia mausteita, chiliä tai esimerkiksi sipulia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...