perjantai 1. maaliskuuta 2013

Leipätrendit maailmalta kotiin

Hello ja perjantaita! Tänään tarjoan teille inspiraatiota ja havaintoja herkuista, jotka ovat tällä hetkellä in tai tulossa- ainakin kansainvälisen Fastfood-vierailun havaintojen pohjalta. Leipä on ollut aina ruokapöydän keskipisteessä. Täytetyt leivät ovat tehneet jonkin aikaa tuloaan, mutta nyt voi puhua erityisesti comebackista. Hiilareiden välttäminen on saanut monet vähentämään leivän syömistä. Nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että leipätarjonta erilaisine täytteineen on astumassa jälleen estradille.

Leipien maailma on hurjan iso, kun mukaan ottaa kansainväliset trendit. Sämpylä, patonki ja ruisleipä ovat ottaneet kavereikseen mm. foccaccian ja ciabattan. Sitten on erilaiset paistetut leivät, naan-leipä ja rieskat. Leivät kuorrutetaan erilaisilla siemenillä. Ne voidaan lämmittää kevyesti, paistaa, paahtaa tai grillata. Etniset leivät erityisesti omilla vivahteillaan kiinnostavat.

Täytteet ovat ihan oma maailmansa. Kinkku, juusto ja tomaatti eivät enää riitä, vaan väliin taiotaan gourmet-tason täytteitä. Erilaiset majoneesisekoitukset, tahnat ja kastikkeet sekoitetaan miedoksi, makeiksi tai tulisiksi. Liha- ja kalatäytteiden rinnalle ovat tulleet kasvisvaihtoehdot monissa eri muodoissaan.

Kaikenkaikkiaan sandwich-tyylinen monikerroksinen leipä ja herkullisen tuoreet täytteet saavat leivän näyttämään huippuravintolan luksustuotteilta parhaimmillaan.Ytimessä ovat edelleen aitous ja luonnollisuus.

Leivän mukana ollaan siis palaamassa juurille, mutta mielikuvitukselliset täytteet, terveellisyys, upeasti maustetut kastikkeet ja muhkeat täytteet saavat veden kielelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...