torstai 7. maaliskuuta 2013

Kylvetään kuin aateliset

Vedellä lotraaminen on ollut jo Rooman ajoista lähtien huippumestojen vetokoukku. Mikä ihme siinä on, että varpaiden liottelu vedessä on niin iiihanaa? Myönnän olevani itsekin aivan heikkona elementtiin nimeltä vesi.

Kylpylät ovat nautinnollisia lomakohteita, sillä niissä on yleensä saman katon alla kaikki mitä rentoutumiseen tarvitaan.  Välillä on kiva kierrellä kaupoissa, mutta joskus on voimat siinä pisteessä, että paras ratkaisu on pysytellä samassa paikassa lataamassa akkuja. Kotimaan kylpylöissä on tullut vierailtua lähes kaikkialla paitsi Flamingossa. Se on jostain syystä jäänyt vielä kokeilematta.


Jo vuonna kuokka ja miekka kylpylät tarjosivat terveyttä, virkeyttä ja sosiaalista toimintaa. Kuumat lähteet ja mineraalivesi viljelivät laatuaikaa halukkaille.  Se oli varmaankin sellaista pehmeää ja lempeää hemmottelua. Meillähän on ollut sitten täällä Suomessa sauna.  Siellä on olan takaa vihdottu ilot ja surut koivunoksien raapiessa ihon pintaa. Kylpylät olivat kuntoutujille, eikä mihinkään viihdekäyttöön juurikaan ennen 90-lukua.

Naantalin kylpylässä on tullut vierailtua useammankin kerran, ja erityisesti pidän siellä ruokapaikasta nimeltä Thai Garden. Ruoka ja ystävällinen palvelu ovat osuneet siellä kohdilleen jokaisella vierailukerralla. Onneksi meillä on täällä kylpylöitä piemeän talven ja pakkasen keskellä.


Sitten, kun puhutaan kylpyläperinteistä ja Euroopasta, niin valikoima laajeneekin sitten ihan uusiin sfääreihin. Ai että niitä mosaiikkisia koristeluita, patsaita, kukkia ja lähteitä. Tässä kylpylätunnelmaa rakentamassa Sicis - The Art Mosaic Factory

2 kommenttia:

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...