sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Karibian risteilylle or not ?

Oletko ollut koskaan Karibian tai esimerkiksi Välimeren risteilyllä tai vastaavalla? Ajatus tuntuu houkuttelevalta. Monta maata samalla kertaa, täysihoito laivalla, lämpöä, herkkuja ja hyvää seuraa.

Toisaalta mietityttää muutama seikka. Ehkä ajatuksissa on enemmänkin sellainen romanttinen luksusristeily, jossa hyttibileiden sijaan pukeudutaan iltapukuun ja istutaan kapteenin pöytään skoolaamaan. Laivoissakin on varmasti eroja, joten mistä sen tilatessaan tietää, ettei osu jollekin bingoristeilylle?


Karibian risteilyllä on esimerkiksi kätevä maksupolitiikka ainakin joillakin laivoilla. Käteistä ei juuri tarvita, kun kaikki maksetaan hyttiavaimella, ja lasku kuitataan poislähtiessä. Kannella on mukavaa, kun aurinko paistaa, mutta aallokossa keikkuu koko uima-allas. Siinä ei sitten naurata, jos tuli justiin vedettyä hodari. Aurinko paahtaa tuhatta ja sataa, joten viikossa sitä alkaa muistuttaa käristettyä broileria. Parempi pysyä siis sielläkin aisoissa.

Maissa voi käppäillä omin päin tai ohjatulla kierroksella. Entäs, jos haluaisi jäädä katsomaan jotain kaupunkia vähän tarkemmin? Tuleeko siinä sitten kiireen tunne?

Viikko laivalla kuulostaa kiinnostavalta, mutta viikossa alkaa hienonkin laivan seinät tuntua ahtailta. Helposti se menee sitten syömiseksi. Entä, jos osuu myrsky kohdalle. Onko sitten viikko pilalla? Mitenkähän näitä epäilyttäviä puolia kertyi näin monta? Kuvissa ja mainoksissa kaikki näyttää niiiin iiihanalta.

No niin tai näin. Kaikessa matkailussa on puolensa, kuten on tullut nähtyä. Ehkä sitä pitäis tällainenkin kokeilla.

Kuva:sxc

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...