lauantai 23. maaliskuuta 2013

Kakkutikkarit vihdoin valmiina

Juttelin tuossa alkuviikosta Cake popsien tekemisestä, ja nyt alkaa kokeilu olla loppusuoralla. Ei varsinaisesti hankala tuote valmistaa, mutta vaatii kärsivällisyyttä. Tein edellisenä päivänä pallot valmiiksi ja koristelin ne tänään. Ohjeen otin ruoka Pirkka -lehdestä.

Pohja:
2 kananmunaa
3/ 4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta

Sokeri ja munat vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Sekaan lisätään varovasti kuivat aineet (jotka on yhdistetty ensin). Paisto pellillä 225 asteessa noin 5 min.


Paistamisen jälkeen murensin jäähtyneen levyn kulhoon ja lisäsin sinne rasiallisen appelsiinituorejuustoa. Sekaan voi myös lisätä marmeladia.


Seoksesta pyörittelin tällaisia lihapullan näköisiä palleroita. Laitoin pallot jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään. Huomasin, että tärkeää on se, että pallot ovat kiinteitä, etteivät ne murene sitten kastettaessa suklaaseen.


Sulatin suklaan vesihauteessa. Lisäksi tarvitsin puutikkuja. Käytössä oli fonduetikkuja, jotka katkaisin lyhyemmiksi. Lisäksi käytin tuttifruttirakeita koristeluun. Erilaiset rakeet ja kookoshiutaleet käyvät myös.
Puutikku kastetaan ensin suklaaseen, työnnetään sen jälkeen palloon, joka kastetaan suklaaseen. Vähän täytyi lusikalla auttaa suklaan leviämistä juureen asti.


Tässä vaiheessa saa varmaan käyttää omaa mielikuvitusta, mutta laitoin koristellut popsit leivinpaperille jähmettymään. Ne voisi varmaan laittaa myös pystyyn, jotta pinta ei ainakaan vahingoitu.


Ohjeessa sanottiin, että annoksesta tulee n. 24 kpl. Tein varmaan vähän pienempiä, koska niitä tuli yli 30 kpl.


Tämä Pirkan kuva oli inspiraation lähteenä, kun lähdin leipomaan, ja kyllä siitä ihan kelvollista taisi tulla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...