maanantai 4. maaliskuuta 2013

Hirvensarvet ja heittoistuin

Kodin esineet tai huonekalut eivät ole vain tuotteita, vaan niillä on usein merkityksiä, joita ulkopuolinen ei välttämättä tunnista. Toiset suhtautuvat huolettomasti asumiseen ja kodin erilaisiin tarvikkeisiin, kun taas toiset varjelevat sisustusaarteitaan kiihkeän huolestuneesti. 

Oletko koskaan mennyt istahtamaan huolettomasti nojatuoliin, joka sattumoisin kuuluukin vain perheen isännälle? Ruokapöydässä paikat on etukäteen jaettu, kunnes kekkereillä hölmistyneenä tajuat istuneesi väärälle paikalle.

Kodin paraatipaikalla voi olla hirvensarvet, perintöryijy, täytetty orava, kärpäslätkä tai huippukeräilijän taideaarteita. Samassa huoneessa toinen voi katsoa seinäpaneelin saumakohtia, lattialistoja tai ovenkahvoja. Toinen on kiinnnostunut siitä, koska syödään ja onko ruokaa riittävästi.

Ihmiset ovat erilaisia ja kodit ovat erilaisia. Myös sisustamisella voi viestittää sanattomasti asioita. Lämmin koti toivottaa jo ovella tervetulleeksi, ja samalla siirryt mutkattomasti peremmälle viihtymään. Toisenlainen viesti voi välittyä siitä, jos peremmälle astuessasi etsit lähintä heittoistuinta nopean poistumisen varmistamiseksi.

Monissa esineissä ja huonekaluissa voi olla tunnesiteitä ja muistoja. Ymmärrän kuitenkin hyvin sanonnan: "Home is where my heart is". Tavara on kuitenkin vain tavaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...