torstai 7. maaliskuuta 2013

Heinähatusta hovikelpoiseksi

No nyt sain käsiini aivan huippukirjan nimeltään Täydellinen herrasmies, joka on klassinen miestenmuodin käsikirja päästä varpaisiin.

Kirjassa kahlataan läpi kaikki pienimmätkin yksityiskohdat parrasta, hiuksista, alusvaatteista aina solmioon, pukuun, tuoksuihin ja kenkiin. Tämän kirjan opeilla saa peräkammarin pojasta sliipattua sellaisen gentlemanin, että äitikään ei enää tunnista.

Koulutukseen, sivistykseen ja tarkempaan käytökseen ei nyt puututa, eikä siihen tekevätkö pelkästään vaatteet herrasmiehen. Tämä kirja keskittyy ulkoisen vaikutuksen tekemiseen. Sille ei sitten voi enää mitään, jos suusta tippuu sammakoita lankatuille kengänkärjille.

Perinteisen klassiseen tyyliin kuuluvat mittatilaustyönä tehdyt puvut ja kengät. Herrasmies sallii kosketuksen vaimonsa lisäksi ainoastaan vaatturilta ja parturilta. Asiaan vihkiytyneelle ei riitä pintaraapaisu. Syvemmällä tasolla tiedetään jopa nimeltä puuvillapellot, josta paidan materiaalit tulevat sekä silkin lähteet, partasudin karvojen laatu, tuoksujen alkuperä ja historialliset taustat.

Vai miten olisi Four-in-Hand tai Windsorsolmu? Pitäisikö pukuliike olla  Savile Row`n varrelta liikkeestä Gieves & Hawkes? Jalkaan sopivat John Lobb -kengät, Oxford-tyyliset kengät , Derby-kengät, Loaferit tai mokkasiinit. Lisäksi pitäisi olla tyylikäs hattu, päällystakki, hienostuneet käsineet, kaulaliina, ja lista jatkuu loputtomiin.

Bernhard Roetzelin viitoittamana miehestä taiotaan niin kiiltäväksi ja puhtoiseksi suittu veikkonen, että kokonaisuuden kantamiseen tarvitaan jo lavakuormallinen itsetuntoa. Ja kaiken tämän vaivan jälkeen sitten huomaa, että hupsista. Ei oo kartanoa, limusiinia, samppanjaa, palvelusväkeä tai palatsikoiraa. On vaan se rikkinäinen fillari porraspielessä. Mikä sitten oikeasti tekee herrasmiehen? Siinäpä kysymys. Ja yhtälailla. Mikä tekee leidistä Ladyn?

Joka tapauksessa virkistävä kirjakatsaus maailmaan, jota toiset elävät joka päivä todeksi....ja johon toiset eivät omaansa vaihtaisi mistään rahasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...