perjantai 22. maaliskuuta 2013

Hauskin telttaretki ever !

Nää kuvat oli niin pakko tsekata. Sain itselleni sellaiset positiiviset fiilikset tälle päivälle, että olihan se pakko esitellä teillekin.  Retroilu ja hippimaailma is back, ja samalla on ensi kesän majoitusratkaisut hanskassa. Tämän komistuksen kun pystyttää leirintäalueelle tai takapihalle niin kesä on pelastettu. VW Vaneja on välillä liikenteessä, ja jotkut onnekkaat omistajat ovat entisöineet ne todella viihtyisiksi. Tämä teltan esikuvana on ollut klassinen 1965 T1 VW Camper Van.

Hehkutin täällä viime viikon tienoilla sitä, kuinka aikoinaan sisustin pienenä perinteistä kupolitelttaa, joka tietysti oli kirkkaan oranssi. Asuntoautoa en vielä siis ole päässyt sisustamaan tai omistamaan, mutta tällähän pääsisi kiinni fiilikseen vähän pienemmillä kustannuksilla.
 
Joillakin autoilla on vaan ilme ihan niin kuin kasvoilla. Ja tuolla se nurmikolla katselee söpösti ja houkuttelevasti :) Eikä tarvi talvirenkaita tai tankkausta.


Näyttäisi olevan suhteellisen helppo kasata. Toivottavasti paketti ei sisällä tsiljoonaa erilaista putkea, joita sitten pitäisi kaatosateessa sovitella keskenään jonkinlaisen rungon muotoon.

Vanhemmat olivat aikoinaan innokkaita telttailijoita, joten tuli siinä sitten nähtyä leirintäalueet perusteellisesti. Hyvät ja viihtyisät paikat palveluineen erottuivat kyllä joukosta. Periaatteena oli, että mökkiä ei vuokrata ellei ole pakko. Ja kyllä sai olla melkoinen rajuilma, että mökkiin silloin mentiin.

Hirveät kerrokset piti vaatetta pukea iltaisin, ja aamulla hiki virtasi auringon porottaessa telttaan. Spriikeittimellä sitten kokkailtiin teltan edustalla aamupalaa. Olihan se jatkuvaa purkamista, pakkaamista ja ruuanlaittoa. Tosin mitäs huolta mulla oli, kun juoksentelin vaan uimassa :)

Kerran Ahvenanmaalla oltiin aikaisin lähdössä laivalla Ruotsiin. No nukuttiin pommiin, ja ei muuta kuin likomärkä teltta möykkynä kasaan ja auton peräkopppiin, että ehdittiin laivaan. Oli sitten tosi "kiva" pystyttää nihkeää telttaa illalla. 


Esittelyteksti lupaa tälle majalle kaksi erillistä huonetta, tilat neljälle, kunnon seisomakorkeuden ja kaksi värivaihtoehtoa. Huonoista puolista ei sitten varmaan tiedä ennen kuin kokeilee. Miksei tällaisia ollut silloin tarjolla, kun itse vietin kesät teltassa?

Leirintäalue oli sillä lailla kiva lapsena, että siellä tutustui helposti muihin leiriläisiin. Hyvällä säällä sitä on ihan eri tavalla lähellä luontoa kuin jossain hotellissa. Tätä kirjoittaessa telttailu-innostus vaan kasvaa, joten pitäisipä kokeilla taas pitkästä aikaa. Vai onkohan sitä tullut liian mukavuudenhaluiseksi...

Kuvat: CuteBitz.com

2 kommenttia:

  1. Mistä ihmeestä saa noin ihania telttoja ?? :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi olla Cutebitz -verkkokauppa. Tällainen teltta saa kyllä hymyn huulille leiripaikalla :)

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...