maanantai 4. helmikuuta 2013

Tuoksuva houkutus

Hyvä tuoksu viettelee hajuaistia, ja on myös mukavaa, kun kodissa tuoksuu hyvälle. Puhdas ja raikas tuoksu riittävät yleensä, mutta tykkään myös laitella erilaisia hajusteita kodin tiloihin. Laventeli on ehdoton suosikkini, ja tuoksupusseja laittelen makuuhuoneeseen  ja liinavaatteiden sekaan. Myös tuoksuvilla tupsuilla saa näppärästi uusia vivahteita tuoksumaailmaan.

Erilaisten aromien kanssa ei kuitenkaan kannata liikaa leikkiä. Vaikutelma voi olla pian niin kuin oopperan ensi-illassa. Holtiton suihkiminen saa aikaan lähinnä sekalaisen sumupilven, jossa on vaikea löytää ovenkahvaa silmien kirvelyltä.

Tuoksujen maailmasta on tullut myös markkinointikeino, jolla meihin vaikutetaan. Asuntonäyttelyssä on paistettu pellillinen pullaa ennen näyttöä, jotta tila tuntuisi kodikkaalta. Pullantuoksulla houkutellaan myös kaupassa. Myös uusiin autoihin saatetaan lisätä tuoksuvaikutelmia, jolloin saadaan viimeistelty fiilis isomman hintaluokan tunnelmasta. Tuoksuja käytetään myös hedelmä-, vihannes- ja karkkiosastoilla. Suomessa tuoksun avulla markkinointi on vielä vähäistä verrattuna muuhun maailmaan, mutta eiköhän se täälläkin lisäänny. Ja miksipä ei. Tuoksuaistin varassa tehdään usein tunteikkaita päätöksiä.

Kuva: Shab

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...