tiistai 5. helmikuuta 2013

Torttua, runoja ja rommia

Tänään vietetään Runebergin päivää, joten sen kunniaksi voisimme viettää hetkisen tämän kansallisherkun parissa. Pikakäynti leipomossa on nopea tapa päästä käsiksi tähän leivonnaiseen, mutta aika monella erilaisella reseptillä voi kotileipuri tehdä kaiken ihan itse. Reseptiä voi soveltaa tekemällä taikinan muffinssivuokaan, ja laittaa päälle hilloa sekä sokerikuorrutuksen.

Aitoon Runebergintorttuun lorautetaan mantelia, punssia tai rommia. Perimätiedon mukaan Frederika Runeberg loi reseptin porvoolaisen kondiittorimestarin versiosta. Runoillessa tulee makeannälkä, joten niin kävi myös J.L. Runebergille. Siinä sitten Frederika joutui loihtimaan lennossa hyväskää niistä aineksista, joita kaapin perukoilla sattui olemaan. Tulihan siitä sitten hitti, jota namustellaan vielä 2000-luvulla. Tässä yksi esimerkki reseptistä, joka löytyy Myllyn Paras -sivuilta.


 Kuva: Myllyn Paras

Tämä toinen resepti löytyy Valion sivuilta, ja on kiva esimerkki siitä, että tällaisen runollisen tortun voi kietaista lahjapakettiin, ja ilahduttaa sillä ystävää. Runollista ja makeaa tiistaita!

Kuva: Valion ruokablogi_Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...