lauantai 2. helmikuuta 2013

Teen juominen kunniaan

Tänä päivänä on melko helppoa olla vannoutunut teen ystävä, mutta toista oli vielä vuosia sitten. Pienenä mua yritettiin ahkerasti käännyttää kahvinjuojien jengiin tunkemalla pullamössöä kahvin sekaan. Ei onnistunut. Seuraavaksi tuli se vaihe, jolloin teen juoja ei mitenkään ollut oikea aikuinen, vaan sai nauttia mehua yhdessä lasten kanssa.

Sitten maailma meni eteenpäin, ja edistyneissä paikoissa oli teetä saatavilla, mutta yhtä sorttia, yleensä Liptonin keltanen. Teen juomista siivittivät kysymykset: "Etkö vieläkään ole oppinut juomaan kahvia?",  "Ota nyt edes yksi kuppi" "Eikös sitä samaa teepussia voi käyttää useamman päivän?". What are you thinking :) Teen juomiseen liittyvistä käänteistä saisi ihan oman leffankin väsättyä  Siinä olisi vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Jatkoin silti valitsemallani tiellä ajatellen, että eivät miljardit kiinalaiset tai japanilaiset voi olla mitenkään väärässä juomalla teetä. Sitten maailma aukesi. Isojen kaupunkien teevalikoima kasvoi.  Myös kauppojen teetarjonta lisääntyi. Enää ei tarvinnut lähteä reissuun teepussi povarissa. Nyt näitä teekauppoja on ihan mukavasti. Itse vierailen eräässä aivan ihastuttavassa vanhan ajan kaupassa, jossa myydään myös käsintehtyjä konvehteja sekä kahvia.

Kahvin tuoksu on todella houkutteleva, mutta mausta en ole koskaan pitänyt. Niin kuin huomaatte. Suhtaudun teen juomiseen hartaudella, nautinnolla ja suurella vakavuudella. Nyt sitten on teevarasto täydentynyt uudella tulokkaalla. Isoäidin teessä on hedelmäinen maku, ja sekaan on ripoteltu vadelmia. Ja Aah. Mangotee. Niin hyvää. Ja kuten kuvasta näkyy. Teesihti on myös rakkaudesta hopeaan. Ugh. Olen puhunut.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...