tiistai 12. helmikuuta 2013

Rokkia ruokailuun

Nyt on aika saada vähän tropiikin tunnelmaa kotikokkaukseen. Tänään ostan hedelmätiskiltä jonkin uuden hedelmän, jota en ole aikaisemmin kokeillut. On se kumma, miten helposti sitä päätyy valitsemaan perusjutut: tomaattia, kurkkua ja sinne sekaan jotain ananasta. Jokin aika sitten hehkutin täällä granaattiomenan herkullisuudesta. Nyt sain inspiraation Pirkan ruokalehtisestä, jossa esitellään yksityiskohtaisesti eksoottiset hedelmät.

Kuvan Rambutan ei näytä ulkoisesti kovin houkuttelevalta. Tuollainen pieni karvapallo, mutta sisus on todella makea ja mehukas. Monen eksoottisen hedelmän kohdalla on myös oikean kypsyysasteen toteaminen joskus vaikeaa. Raakana tai jäisinä kuskatut herkkupalat ovat joskus joutuneet koville, eikä ensivaikutelma ole silloin kovin hurmaava.

Olen myös saanut vinkkejä valintatilanteeseen henkilöiltä, joilla on hedelmästä paikallistuntemusta. Tänään siis ostoskoriin voi päätyä Litsi, Kaktusviikuna, Annoona, Kumkvatti, Feijoa, Kiwano tai Pitaija. Uusi hedelmä on vähän niin kuin menis uuden bändin keikalle. Riittääköhän yksi kerta, lopetetaanko kesken vai taputetaanko lavalle uudestaan?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...