lauantai 16. helmikuuta 2013

Räsymaton uusi tuleminen

Räsymatolla on aina ollut vakiintunut ystäväjoukko, mutta nyt ne ovat jälleen in. Ennen vanhaan monessa tuvassa oli omat kangaspuut, jotka tuottivat mattoja omiin ja vähän muihinkin tarpeisiin. Välillä tämä perinteinen aarre on ollut piilossa vinttien kätköissä, vaikka monet niitä ovatkin käyttäneet.

Räsymatto itsessään voi olla jo osa kierrätystä, jos se on valmistettu esimerkiksi vanhoista vaatteista tai kankaista. Räsymatolle voi keksiä lisäksi monia uusia käyttökohteita. Ihastuin erään ruotsalaisen sisustuslehden vinkkeihin, ja jaan niitä tässä. (101 nya ideér 1/2013)

Kuvan aurinkotuoli on saanut uuden ilmeen raikkaasta matosta. Myös alempana olevat istuintyynyt lisäävät maton käyttöikää.  Matto sopii myös keinutuolin suojaksi tai kesällä penkin ja puutarhatuolin pehmusteeksi.


Nämä räsymatot bongasin kauppareissulla Citymarketista. Niillä saa mukavasti loihdittua mummolan tai kesämökin tunnelmaa. Räsymattoja löytää myös kirppareilta. Toisaalta niillä voi olla kovasti ottajia nyt, kun räsymatto-buumi on menossa.


Nämä istuintyynyt kestävät kovempaakin käsittelyä ja sopivat moneen käyttöön. Omia räsymattoja ei juurikaan ole jäljellä, kun muuton yhteydessä on välillä ollut pakko luopua jostakin. Nyt niille olisi kovasti käyttöä. Joka tapauksessa täytyy keksiä ensi kesäksi jotain kirpparilöydöistä.


Lehti: 101 nya ideér / Anna Mård
Alkuperäiset kuvat: Karin Foberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...