maanantai 4. helmikuuta 2013

Punainen jalokivi

Tästä timantista voisi tulla ystävä sinun elämääsi. Aamutunneilla lupasin loihtia jonkinlaisen supervitamiinin, jotta viikko lähtisi käyntiin. Uusi hedelmätuttavuus on hivuttautunut elämääni ja vallannut tilaa. Tämä super-nautintoaine on granaattiomena. Ensimmäisen kerran kokeilin tätä tuotetta Välimeren ruokakurssilla, ja siitä jäi niin hyvä maku, että paluuta entiseen ei ole. Granaattiomenan sisällä on mehukkaan punaisia siemeniä, joita ripottelen salaatin sekaan.

Sisus on hieman erikoisella tavalla kotelomainen, mutta eri kerroksien uumenista löytyy valtavat määrät mehukasta syötävää. Tällä hedelmällä sanotaan olevan lukuisia terveellisiä vaikutuksia, kuten vitamiineja ja antioksidantteja. Jopa muinaiset egyptiläiset ovat pitäneet sitä pyhänä kasvina. Granaattiomenalla saa väriä ja piristystä ruokapöytään. Tämä punainen jalokivi on kautta historian ollut niin hedelmällisyyden vertauskuva, runollisuuden kohde, ja maalauksiin ikuistettu herkku -legendaaristen sankareiden huulilla. Kuulostaa superfoodilta, joka tuo säihkettä elämään.

2 kommenttia:

  1. Itsellänikin on tapana käyttää granaattiomenaa ruoanlaitossa. Se on herkullisen makuinen ja sopii hyvin salaatteihin ja myös jälkiruokiin. :)

    VastaaPoista
  2. Jälkiruokaan tosiaan pitääkin kokeilla :)

    VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...