torstai 21. helmikuuta 2013

Poiketaan rutiineista

Joskus aisteja täytyy ruokkia ja ravistella asioilla, joita tavallisessa arjessa ei näe. En yleensä lähde matkalle pelkästään lämpimän auringon takia (vaikka kyllä sekin houkuttelee). Suurempi motiivi on antaa silmille, aivoille ja muille aisteille uusia virikkeitä.

Arjen rutiinit urautuvat  helposti samaan kaavaan. Matkalla myös usein joutuu (saa mennä) omalle epämukavuusalueelle. Saatavilla ei olekaan niitä asioita, jotka liittyvät tavalliseen arkeen. Kuinka kauas sitten tarvitsee matkustaa, jotta tämä kaikki toteutuisi? Voisiko sitä tehdä muutenkin arjessa. Sitähän saattaisi vaikkapa yllättyä, kun muuttaisi aamiaisen, ajoreitin töihin, valitsisi sokkona uuden lounaspaikan jne.  Ulkomaillahan menemme ennakkoluulottomasti uusiin paikkoihin, koska ennakkotietoa tai käsityksiä ei ole. Miksi niin ei voisi toimia kotimaassakin?

Tässä siis inspiraatiokuva omalta reissulta ensi kesän puutarhatöihin. (Loro Parque) Miksi leikata tasaista ja perinteistä pensasaitaa, kun voisi tehdä jotain kivempaa ja inspiroivampaa myös ohikulkijoille... Torstai on toivoa täynnä :)


2 kommenttia:

  1. Olisipa hauska tuollainen norsu jossain Suomenkin puistossa! Matkaillessa usein huomaa myös sen, miten paljon enemmän värejä ja sävyjä ulkomailla käytetään verrattuna Suomeen. Rakennuksetkin monesti hehkuvat eri väreissä aivan riidattomasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa myös toivoisin. Täällä on muutenkin kylmää ja pimeää niin pitkään. Jotain arjen ylläreitä saisi olla ympärillä kaikkien piritykseksi.

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...