maanantai 18. helmikuuta 2013

Onnellisuuslihakset kuntoon

Mikä tekee sinut onnelliseksi? Pitäiskö kysyä omaa mielipidettä vai kuunnella tutkijoita? No Amerikassa on asiaa kuitenkin tutkittu seuraavin tuloksin. Todella onnelliset auttavat mielellään muita ja ovat kiitollisempia kuin muut. Onnelliset asennoituvat asioihin myönteisesti, elävät nykyhetkessä eivätkä ole pitkävihaisia, ja antavat helposti anteeksi.


Eikä tässä vielä kaikki. Samaan pakettiin on laitettu myös pysyvät arvot, aktiivinen harrastustoiminta, ja onnelliset osaavat myös hiljentyä ja tutkiskella itseään.


Tämän mukaan näyttäisi siltä, että sosiaalisuus, yhteisöllisyys ja toisten auttaminen tuottavat onnellisuutta. Vieläkö meidän yhteiskunnassa on sellaista? Muistan vuosia sitten, kun naapuri tuli lainaamaan vessapaperirullan.  Vieläkö on voimissaan tapa, jossa naapuriin poiketaan ex tempore kaffikupilliselle, lainaamaan sokeria tai kysymään apua, vai yritetäänkö kaikesta selviytyä omin voimin, itsenäisesti ja ilman turhaa vaivaa? Muuttaessa uuteen paikkaan voisi naapurille mennä esittäytymään vaikkapa omenapiirakan kera kuin leffoissa.

Onnellisuutta voi kuulemma myös harjoitella. Täytyypä sitten lähteä treenaamaan onnellisuuslihaksia, jos ovat päässeet surkastumaan. Kyllä tuossa tutkimuksessa varmaan on jokin totuudensiemen. Laitetaan hyvä kiertämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...