tiistai 5. helmikuuta 2013

Inkkarileikkejä työpaikalla

Mikä oli sinun suosikkikirjasi lapsena? Tykkäsin kovasti Minttu-kirjoista ja niiden rennosta arjesta. Oletko tullut ajatelleeksi, että lastenkirjoissa on tarinan lisäksi aina jokin sisustuksellinen maailma, joka vetoaa lukijaan. Näin sisustusintoilijana katson tarkkaan ne pienetkin keinot, joilla tunnelma luodaan.

Minttu-kirjoissa tavarat ovat välillä missä sattuu, sukat pyörii makkaralla, eikä elämä ole niin turhantarkkaa. Jos ajattelee Peppi Pitkätossu -kirjoja, niin siellähän on hevonen terassilla, apina kiikkuu kattolampussa, ja hommat hoidetaan iloisessa sekamelskassa. Viehättävää, mutta toimisiko omassa kodissa? Siinä olis naapureilla puhuttavaa vähäksi aikaa. Jokin siinä menossa kuitenkin viehättää, kun tietyt kirjat ovat suosittuja sukupolvesta toiseen.

Missä vaiheessa tapahtuu se naksahdus, jolloin lapsen maailma onkin epärealistista mielikuvitusta, ja todellisessa aikuisuudessa on liikaa järjestystä ja vähemmän hauskanpitoa? Inkkarileikkejä, telttailua, keittiöpiknikkiä, majan rakentamista, pulkkamäkeä, naamiaiset ja kasvomaalausta suosittelisin myös monelle työpaikalle :)

Joku tolkkuhan täytyy arjessa olla, mutta ei se mitenkään voi olla hyväksi, jos pipo alkaa kiristämään liikaa. Lastenkirjoissa on upeita oivalluksia kaikenikäisille, ja minä luen niitä aikuisenakin ihan mielelläni kaiken muun (puuduttavamman) ohessa. Hulvaton heittäytyminen välillä lasten maailmaan tekee niin hyvää! Nyt vaan ehdottelemaan virkistyspäiville ja muihin vapaa-ajan rientoihin jotain ihan muuta. Hullunahan ne varmaan pitää, but who cares... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...