keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Viherpeukalolle töitä

Kevätauringon pilkistäessä ikkunoista on kiva laittaa purkkeihin itämään uusia tulokkaita. Maustekasvit saa hyvään vauhtiin sisätiloissa, kunhan huolehtii valosta, lämmöstä ja kosteudesta. Mikäs sen mukavampaa kuin napsia lisukkeita ruuan sekaan omalta ikkunalaudalta. Kasvun ihmeestä nauttiminen ei vaadi välttämättä kesäkelejä, terassia tai puutarhaa. Itse pidän esimerkiksi lasikuvusta, jonka alle voi luoda pienen kasvihuoneen. Myös lasipurkit toimivat ihan hyvin.


Erilaisten viherkasvien suosio vaihtelee myös trendien mukaan. Omassa asunnossa olen kokeillut kaikenlaista aina rönsyliljasta Yucca-palmuun. Kaikki eivät ole tosin menestyneet valon puutteen ja vetoisien ikkunoiden vuoksi. Yksi sitkeä kaktus porskuttaa ilma mitään ongelmaa. Mulle sopii kukat, joita ei tartte kastella. Keskityn siis enemmänkin mausteisiin ja kesällä puutarhaan.Toisaalta kasveja voi myös ylihoitaa niin, että raukat pyörtyvät hoitotoimenpiteisiin.


Kauppojen hyllyillä on kukille vaikka minkälaisia rakeita, puikkoja, virkisteitä ja lannoitteita. Mitenkähän mummolan kukat kukoistivat aikanaan ilman niitä? Ehkä sittenkin vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia.
Kuvat: House doctor

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...